Pågående miljösamarbeten

MinDörr jobbar aktivt för ett hållbart samhälle. Det gör vi tack och lov inte ensamma, utan vi gör det i samarbete med samhället, våra leverantörer, och inte minst våra kunder.

Genom att vi gemensamt och aktivt tar ställning för miljön, så hjälps vi åt att göra det lilla vi kan för att kommande generationer ska kunna ärva en lika fin värld som vi har ärvt av våra förfäder. Det handlar förstås inte om att MinDörr kommer att rädda världen, utan enbart om att vi vill göra vad vi kan för att bidra tillsammans med alla andra som också gör små men värdefulla insatser i rätt riktning.

Exempel på miljösamarbeten:

  • MinDörr tar hand om de returer vi får tillbaka från kunder som beställt fel, eller där produkten skadats i transporten. Här samarbetar vi med leverantörer och transportbolag om att underlätta att kunna få tillbaka produkterna, samt att kunna ge dem en andra chans på marknaden. Vi kallar denna satsning för ReDörr, och den kommer att introduceras på vår hemsida under året.
  • Vi deltar aktivt i EU-projekt kring hållbar utveckling och cirkulära affärsmodeller, tex Leader-projektet CIRCLE. Detta ger oss värdefulla perspektiv och idéer kring hur vi kan tänka kring lösningar som gynnar hållbarheten.
  • MinDörr driver på leverantörerna att använda hållbara förpackningar och hållbar emballering
  • MinDörr arbetar aktivt med att minimera effekterna av de transporter som vi behöver för att transportera godset från våra leverantörer till våra kunder. I det ligger att vi tar ut vad det kostar att transportera (vilket ger kunderna ett incitament att handla mer från lokala leverantörer), samt att vi har förhandsvalt miljöfrakten.
  • Sist men inte minst, så jobbar vi aktivt med vårt sortiment och är stolta över att vara den första aktören på den svenska marknaden att kunna leverera svanenmärkta innerdörrar. Det är ett viktigt första steg för oss på vår väg att successivt byta ut del för del i sortimentet mot miljöcertifierade produkter. Det är långt ifrån den sista miljöcertifierade produkten som vi kommer att kunna erbjuda våra kunder, men ett viktigt första steg för en hållbar framtid.

Har du frågor kring vårt miljöarbete så svarar vi gärna på dem. Maila oss på kundservice@mindorr.se.